Wasruimte Mishnevichy bejaardentehuis wordt gerealiseerd.

We kregen deze week een accoord van onze hoofdsponsor Wilde Ganzen. Het project wordt nu opgestart.

 

Het doel van ons project voor 2014 is de bouw van een was- en droogruimte bij het bejaardentehuis in Mishnevichy.

Nu gaat de was naar een wasserij op zo’n 30 kilometer afstand. Het duurt soms 2 weken voor beddengoed en kleding terug is. Er zijn bejaarden die elke nacht, of soms 2x schone lakens nodig zijn. Door een eigen was- en droogruimte bestaat de mogelijkheid hun eigen materialen te wassen en drogen en ook een functie te hebben voor mensen in hun omgeving, door die gebruik te laten maken van deze mogelijkheden.

Als dit project gerealiseerd is, is het wat betreft het bejaardentehuis voor ons klaar. Zelf hebben ze de kamers opgeknapt, wanden voorzien van nieuw behang, nieuwe! bedden uit Nederland, allemaal een eigen kast etc. Ook de lange gang is geschilderd.

Er verblijven op dit moment 30 bejaarde mensen in het tehuis

Het bejaardentehuis in Misniwitschi is dan een voorbeeld voor de hele omgeving.

Wij hebben er vertrouwen in dat er nu en in de toekomst goed voor  deze oudere mensen wordt gezorgd.

bannermedium